ADHoeDan

Welkom in mijn volle en chaotische brein

Schrijfsels

09.01.2022

Het is weer zo’n dag!

Gedachten mural.jpg“Ik heb wat bedacht!”
“Oh god… Wat nu weer?” De twinkeltjes in Edwins ogen verraden dat hij staat te popelen om te horen wat ik nu weer in mijn hoofd heb. Zoals ik het zelf omschrijf heb ik altijd honderden laatjes tegelijk openstaan. Niet alleen met (onuitvoerbare) ideeën, maar ook met (on)zinnige dingen die in mijn hoofd blijven zweven, bijvoorbeeld Geiten Yoga.

Het is zaterdagochtend als ik probeer om mijn haar te fatsoeneren en ik mijn idee ventileer. Dankzij de ventilatoren in de Gaasperdammertunnel heb ik een nieuw afvalsysteem bedacht waardoor de openbare prullenbakken bij het grof vuil kunnen. Een van de leuke dingen aan Edwin is dat hij ook zijn steentje bijdraagt en dat het vervolgens een erg leuk gesprek oplevert. Hij vult mijn idee aan met een soort verwarmingssysteem waardoor strooiwagens in de winter overbodig worden. Al pratend ontstaat er dan een geweldig idee, maar de conclusie is dat het te kostbaar is en ook nog te veel gedoe om het daadwerkelijk te implementeren. Daarnaast heb ik nog een doemscenario in mijn hoofd: stel nou dat ik mijn idee vertel aan een of ander Ministerie en zij gaan met mijn idee aan de haal? Ik laat het dus waar het is: in mijn hoofd.

“Ik moet je gelijk geven.” Edwin kijkt mij aan met vragende ogen, hij heeft geen idee waar ik het nu weer over heb. Ik moest hem nog even gelijk geven over een constatering die hij een aantal dagen geleden deed. Hier het scenario: ik had een paar chippies gegeten en had zowaar 3 vachten in de buurt om mijn handen aan af te vegen; 2 poezen en Edwin. Hij wees mij er echter op dat ik 2 vachten had om mijn handen aan af te vegen. Die opmerking moest even een paar dagen sudderen en kwam tot de conclusie dat hij gelijk had. De vachten van de poezen hebben dezelfde structuur, de vacht van Edwin is totaal anders. Toen ik hem vervolgens gelijk gaf met bijbehorende uitleg rolde hij met zijn ogen, dat was immers niet wat hij bedoelde…
“Het is weer zo’n dag,” zucht Edwin. De twinkeltjes verraden weer dat hij juist geniet van ‘weer zo’n dag’ en daar geniet ik dan weer van! Want dit soort dagen bevatten veel hersenspinsels en heb ik energie om allerhande dingen te doen. Ik hou enorm van deze dagen. Zijn er dan ook andere dagen? Jazeker! Dat zijn futloze dagen waarbij ik niet de moeite neem om te gaan douchen en aan te kleden. Dan zwerf ik de hele dag in mijn Tokkiepak rond en krijg ik letterlijk niets gedaan. Het is zelfsabotage, ik weet wel waar ik energie van krijg.

Ik krijg bijvoorbeeld energie van schrijven. Daarvoor had ik deze website bedacht, ruim een jaar geleden. De reden dat het zo lang in de digitale kast is blijven liggen: ik snap WordPress niet! Zo dat is eruit en ik ben gestopt om mij ervoor te schamen. Ondanks dat het gros van de mensen vindt dat het kinderlijke eenvoud is, krijg ik er echt enorme kortsluiting van. Er zijn teveel templates (ontwerpen) om uit te kiezen en als ik dan iets had gekozen werkte het niet zoals ik het in mijn hoofd had. Tel daarbij op dat het hele dashboard zo’n onoverzichtelijk geheel is dat ik het niet meer zie. Mijn broer heeft nog een dappere poging gewaagd (die is wel handig met WordPress), maar helaas is dat ook niet echt gelukt. En eerlijk is eerlijk: dat lag aan mij, niet aan hem. Lang verhaal kort: nu heb ik een nieuw bouwpakket (gewoon drag en drop!) en daar word ik echt heel blij van.

Stiekem wil ik elke dag wel ‘weer zo’n dag’ met af en toe een niks-dag. Wat ik daarvoor moet doen? Na het opstaan en een bak koffie direct douchen en aankleden! Ga het morgen weer proberen 😊

Tessa - 19:35 @ Dagelijkse Dingen | 1 opmerking

E-mailen
Instagram
LinkedIn