ADHoeDan

Welkom in mijn volle en chaotische brein

Schrijfsels

30.08.2022

De Grote Update - Deel 1

De Grote Update.jpgOmdat ik een nieuw Schrijfsel had geplaatst dacht ik ook direct even de Vers van de Pers-pagina bij te werken. Ik was alweer een halve pagina verder en dacht: dat kan ook anders.
In een notendop schreef ik op 20 juni dat het verhuizen was gelukt, wij allebei een andere baan hebben (en weer collega’s zijn) en dat ik aan hobby nr. 482 was begonnen. Misschien is het leuk om wat uitgebreider te vertellen over het afgelopen half jaar!

Verhuisgedoe
De gehuurde opslagruimte bleek zijn geld meer dan waard, ondanks dat het misschien toch beter was geweest om een maatje groter te huren. Ja, bijna de gehele inboedel ging bij het grofvuil (waar diverse ijzerboeren daar als haviken op af kwamen) en toch was het ruimtelijk inzicht ver te zoeken. Als zo’n opslagding leeg is lijkt het bijna een balzaal. Opmerkingen als: “Oh, daar kunnen de fietsen ook mooi in” en “vergeet de loungeset niet” vlogen in het rond en volgens mij verwachtte ik oprecht dat ik alsnog een uitgebreide hiphop-act zou kunnen doen als alle spullen erin zouden staan.
Realiteit: tig dozen, fietsen, een loungeset, eetkamerstoelen, matrassen en een vergeten buitenkeuken er in kunnen Tetrissen en met lawinegevaar de deur op 1 maart open kunnen doen. Al het gevloek, getier en gezweet was het waard. Ik ben dat allang vergeten.
Wat overigens ook een briljant idee was: onze pluizige viervoeters naar het pension gebracht! Zij rust, wij rust.
De eerste paar dagen in het nieuwe onderkomen van de Van Elleswijkjes waren wat chaotisch, hoe vreemd dat ook klinkt (iedereen weet hoe gestructureerd wij zijn – ahum). Het gekochte Ikea-slaapbankje bleek een vierdubbele hernia en slapeloze nachten op te leveren en hadden we in mum van tijd meerdere Bermudadriehoeken; begane grond, eerste verdieping en zolder (enkele weken later bleek overigens de schuur ook een aardige Bermudadriehoek te zijn geworden). Inmiddels hebben we nog maar 1 Bermudadriehoek over en die zal de komende jaren ook niet verdwijnen vrees ik. Alhoewel… Misschien verdwijnt ‘ie in een andere Bermudadriehoek die vervolgens weer verdwijnt in weer een andere? Dit geeft wel weer stof tot nadenken.

Klussen enzo
Verhuizen is niet alleen je spullen in het nieuwe huis zetten, een likje verf en het ophangen van een lamp hoort er ook bij. Wanneer je nieuwe spullen koopt dan wordt je bijna gedwongen om datgene te kiezen wat de massa ook kiest (zie ook mijn Schrijfsel over Normaal en Kuddegedrag). Laat ik nou net niet willen wat de massa kiest. Vooral geen grijs, zwart of beige. Kleur, heul veul kleur!
Laat ik beginnen bij de vloer: dat bleek dus bijna de goedkoopste laminaatvloer te zijn die er is. Sterker nog: hoe duurder, hoe lelijker (m nog maar te zwijgen over het spuuglelijke en oubollige visgraatje). Ik ben nog steeds in mijn nopjes met de vloer welke ultrastrak door mijn honnepon is gelegd. Een kleine kanttekening: de plinten staan inmiddels krom getrokken tegen de muur. Als je dit leest, mijn allerliefste: het heeft nog wat aandacht nodig.
De trap was voorzien van afschuwelijke grijze halve maantjes, dit heeft vast geen verdere uitleg nodig. Inspiratie opgedaan via Google en natuurlijk wilde ik iets dat niet iedereen heeft: een regenboogtrap. Niet zomaar een regenboogtrap, de treden moesten zwart en de stootborden in kleur. Bij een grote bouwmarktboer haalden we 15 kleine potjes verf en uiteraard onderschatte ik de hoeveelheid werk. Ik geloof dat ik 2 stootborden had geverfd en daarna was ik er wel klaar mee. Gelukkig voor mij ben ik getrouwd met de meest fantastische man op aarde en heeft hij de trap afgemaakt en deze is oprecht het spektakelstuk van het huis. We hebben de woonkamer nog net niet verplaatst naar de gang…
De muur in de woonkamer moest worden voorzien van zeegroen-metallic en afgezien van de loze belofte dat een enkele laag dekkend genoeg is, hebben we het na 4 lagen opgegeven.

De eerste verdieping, de trap naar zolder en de zolder zelf zijn klus-klaar, dat wil zeggen: voor nu kan het prima al zal er ergens in de loop van dit/volgend jaar wel iets moeten gebeuren!

Vergeet ik nog De Tuin te noemen. Naast dat ik niet zo’n huishoudelijk wonder ben, is tuinieren ook niet bepaald een ideale vrijetijdsbesteding. Ik ben meer van de biodiversiteit, kom maar door met alle insecten, vlinders, bijtjes, etc. Alhoewel… Asfalteren is ergens ook wel een serieuze optie, al wordt dat in de zomermaanden wel erg heet voor de poezelige kattenpootjes.
Omdat we het hele jaar door buiten slapen is een overkapping vereist. Inmiddels rijzen die dingen qua prijs de pan uit, gelukkig was mijn Financiële Wonder zo slim om ruim van tevoren offertes op te vragen. De overkapping staat inmiddels en het nieuwe Buitennest past er perfect in!

Nieuwsgierig? Ga dan naar Showtime!

Eigenlijk heb ik nog veel meer te melden, onder andere over de keuken en een nieuwe hobby. Dus ik ga verder met De Grote Update – Deel 2!

Tessa - 14:23 @ Dagelijkse Dingen | 1 opmerking

E-mailen
Instagram
LinkedIn