ADHoeDan

Welkom in mijn volle en chaotische brein

Schrijfsels

30.08.2022

De Grote Update - Deel 3

Ik moest even teruglezen waar ik het inmiddels over heb gehad en volgens mij resten er nog wat onderwerpen: onze nieuwe jobs en de op handen zijnde vakantie.

We zijn weer collega’s
Mijn lief en ik leerden elkaar kennen toen we collega’s waren. Omdat ik vorig jaar november aan een nieuw avontuur begon (interimmer bij een woningcorporatie) waren we dus geen collega’s meer en dat was echt wel even wennen. Het bespreken van de werkdag was voorheen een feest van herkenning, mede omdat je (bijvoorbeeld) een gezicht had bij de collega’s. Nu had ‘Marjolein’ ineens geen gezicht meer en dan wordt zo’n gesprek op een of andere manier een stuk minder interessant.
Lang verhaal kort: bij de woningcorporatie zat een interimmer die meer dan enthousiast was over haar werkgever. Ik tipte Edwin en aangestoken door al het enthousiasme solliciteerde ik daar een maand later. Gelukkig: we waren weer collega’s! Onze nieuwe werkgever heeft er overigens totaal geen moeite mee dat wij een ‘setje’ zijn, zij wilden juist zeker weten dat wij er geen moeite mee zouden hebben. Daar hebben we geluk mee gehad, want volgens mij heeft het gros van de werkgevers liever niet dan wel een echtpaar op de werkvloer.
Nu ik er over nadenk heeft voornoemde ‘Marjolein’ nog steeds geen gezicht, we zitten immers bij verschillende opdrachtgevers. Nou ja, we hebben allebei een opdracht bij een woningcorporatie en we lopen tegen dezelfde dingen aan. Genoeg om over te praten aan het einde van de werkdag.

’t Was aan de Costa del Sol (tingelingeling)
Nee, naar de Costa del Sol gaan we niet, we gaan naar Ras al Khaimah (Verenigde Arabische Emiraten). Hoe dan?! Nou gewoon, zo.
Het is inmiddels zo’n 12 jaar geleden dat ik op vakantie-vakantie ben geweest. Ik heb wel de nodige stedentripjes en kampeeruitjes gehad, maar dan houdt het wel zo ongeveer op. Ook echt 2,5 week vrij achter elkaar is in 12 jaar niet voorgekomen. Ik vind mijzelf per definitie niet echt vakantiemateriaal, dat ter zijde.
Afgezien van onze 5-daagse huwelijksreis inclusief huwelijk naar Terschelling en de diverse tripjes naar onder andere Berlijn, Parijs en Brugge vonden wij dat we een echte vakantie-vakantie verdienden. Dan komt natuurlijk de vraag: wat willen we doen en waar gaan we naartoe?
Ik vond dat we er relatief snel uit waren: we wilden vooral niks of niet al te veel doen. Dan de locatie. Europa inclusief de eilanden trok ons allebei niet zo, alhoewel Griekenland natuurlijk prachtig is maar al van boven tot onder door Edwin bezocht. Ik ben zelf een aantal keer in Egypte geweest, daar hoefde ik niet per se nog een keer naartoe.     
Bonaire? Curaçao? Cuba? Hawaii? Het orkaanseizoen begint in september. Dat wil niet zeggen dat je dan vervolgens uit je hangmat waait of dat je haar in de krul schiet van enorme hoeveelheden regen, wij wilden dat risico niet lopen. Meestal is Google je beste vriend en dat bleek ook nu weer het geval. Je tikt gewoon in: ultieme vakantiebestemmingen en Google doet de rest. Hoe meer ik ging lezen over de Emiraten, hoe enthousiaster ik werd. Vervolgens hadden we daar natuurlijk onze zinnen op gezet, de zoektocht naar een hotel kon beginnen. Eerlijk is eerlijk: het is verre van goedkoop. Je moet niet denken aan prijzen à la Turkije, eerder aan een maandsalaris. We vonden beiden dat we het hadden verdient na een hectisch en bijzonder jaar. 4 minuten later was de vakantie geboekt. Oh, wacht! Er moeten nog medicijnen mee. Hoe zit dat dan? Ik kan daar heel kort over zijn: dat is wel te doen, maar ik begin er niet (meer) aan. Heb nog wel enorm getwijfeld en zo vlak voordat we op vakantie gaan zwerft er nog steeds een twijfelmonster in mijn hoofd. Ik heb namelijk 3 stempels nodig op een Engelse medicijnverklaring: van het CAK, ministerie van Buitenlandse Zaken en van de ambassade. Afgezien van enkele tientjes aan kosten zou het mij een dag in Den Haag kosten. Laat ik daar nou net geen zin in hebben, teveel gedoe. Ik heb dus besloten om pillenloos op vakantie te gaan en dat kan 2 kanten op gaan. Of het wordt een complete ramp omdat ik te megadruk ben of ik word helemaal zen.
Tijdschriften, een stuk of 8 boeken, puzzelboekjes en natuurlijk Phase 10 en Yathzee  liggen klaar. Een paar zomerjurken, bikini, slippers en een wereldstekker. Wat kan er misgaan? Geen wonder dat ik al nachtenlang geen oog dicht doe…

Tessa - 14:31 @ Dagelijkse Dingen | Een opmerking toevoegen

E-mailen
Instagram
LinkedIn